Metaller, özelliklerini bozmadan tekrar tekrar geri dönüştürülebilen değerli malzemelerdir. Hurda metal, insanları geri dönüşüm operasyonlarına satmak için toplamaya motive eden bir değere sahiptir.
Finansal bir teşvike ek olarak, çevresel bir zorunluluk da var. Metallerin geri dönüşümü, doğal kaynakları korumamızı sağlarken, işlemek için ham hammaddeler kullanarak yeni ürünlerin üretiminden daha az enerji gerektirir. Geri dönüşüm daha az karbondioksit ve diğer zararlı gazlar yayar. Daha da önemlisi, para tasarrufu sağlar ve imalat işletmelerinin üretim maliyetlerini düşürmelerine olanak tanır. Geri dönüşüm aynı zamanda istihdam yaratır.
Metaller demirli veya demirsiz olarak sınıflandırılabilir . Demirli metaller, demir ile karbonun kombinasyonlarıdır. Bazı yaygın demirli metaller arasında karbon çeliği, alaşımlı çelik, dövme demir ve dökme demir bulunur.
Öte yandan, demir dışı metaller arasında alüminyum, bakır, kurşun, çinko ve kalay bulunur. Değerli metaller demir içermez. En yaygın değerli metaller arasında altın, platin, gümüş, iridyum ve paladyum bulunur.
Neredeyse her tür metalin geri dönüştürülebilirliği göz önüne alındığında, yaklaşık %34'lük mevcut toplam metal geri dönüşüm oranı kabul edilebilir değildir ve geri dönüşüm için daha fazla malzemenin nasıl yeniden elde edileceğine ilişkin zorluklar devam etmektedir. Topluluk geri dönüşüm programlarının genişletilmesi ve halkın bilinçlendirilmesi bu konuda yardımcı olur.
Düşük geri dönüşüm oranının bir diğer önemli nedeni, çeşitli metal ürünlerin tasarımı ile ilgilidir. Çeşitli modern ürünlerin artan karmaşıklığı ve bunların malzeme karışımı, geri dönüşümü giderek daha zor hale getiriyor. Örneğin, bir akıllı telefon 70'den fazla farklı öğe içerebilir. Dolayısıyla her türlü malzemeyi cep telefonundan çıkarıp yeni ürün üretiminde yeniden kullanmak işi zorlaştırıyor.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.