Akıllı telefon pilleri, kullanım ömürlerinin sonuna ulaştığında, geri dönüşümün birçok avantajı olmasına rağmen, genellikle evde bir çekmeceye düşerler.
Telefon numaralarımızdan bankacılık bilgilerimize kadar her şeyi içeren akıllı telefonlar, birçoğumuz için günlük temel ihtiyaçlar haline geldi. Akıllı telefonlarımıza güç sağlayan lityum piller geri dönüştürülebilirken, birçoğu hala bir dolapta boşta oturuyor veya daha da kötüsü, genel çöp kutusuna atılıyor.
Akıllı telefon pillerinin, hasar görmeleri veya aşırı ısınmaları durumunda patlama veya alev alma riski taşıyabilecekleri güvenli ve çöp sahalarından uzak tutulmaları gerekir. Bazı kullanılmış lityum pil türlerinin yangına neden olma olasılığı diğerlerinden daha fazladır, bu nedenle uzmanlar tarafından saklanmaları ve kullanılmaları gerekir.
Eski pilleri geri dönüştürmek, eski pilleri güvenli bir şekilde atmanın ve beklenmedik bir şekilde birine zarar vermemelerini veya yangın çıkarmamalarını sağlamanın akıllı bir yoludur. Akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar gibi elektronik cihazlara ne kadar bağımlı olursak, o kadar fazla pil gerekir.
Bu genellikle, yeni piller yapmak için lityum, demir, kobalt, nikel, bakır ve alüminyum gibi ham sınırlı kaynakların çıkarılması ve işlenmesi gerektiği anlamına gelir.
Eski pillerde bulunan geri dönüşüm malzemeleri, üreticiler için çok daha çekici bir çözümdür çünkü telefon pillerindeki metal içeriği ham cevherlerdekinden 100 kat daha fazladır.
Geri dönüştürülmüş telefon pillerinden yeni ürünler yapmak, birincil madenciliğin sahip olduğu çevresel ayak izinin sadece %10'una sahiptir. Çoğu pil, cıva gibi güvenli olmayan malzemeler içerir ve uygun şekilde atılmazsa çevreyi kirletebilir.
Örneğin, piller genel ev çöpüne atıldığında, zehirli metalleri ve kimyasalları toprağa ve su yollarına sızdırabilecekleri çöplüklere giderler. Cıva gibi maddeler çevreye yayılarak, toplulukları mahvedebilecek ölümcül ve uzun süreli cıva zehirlenmesine neden olabilir .
Akıllı telefon pilleri de dahil olmak üzere pillerin geri dönüştürülmesi, kullanılmış pil hücrelerini atmanın en çevre dostu yoludur.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.