2021 Tekstil Sürdürülebilirlik Konferansı

2021  Tekstil Sürdürülebilirlik Konferansı, bu yıl 15-19 Kasım tarihleri arasında İrlanda’nın Dublin kentindeki Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte katılımcılara, hem yüz yüze hem de sanal katılım seçenekleri sunulmaktadır.

2021 Tekstil Sürdürülebilirlik Konferansı

Bu konferansa ilk defa Sürdürülebilir Giyim Koalisyonu da katılacak. Aynı zamanda konferansa ev sahipliği yapacak olan Sürdürülebilir Giyim Koalisyonu, hafta boyunca toplum için etkili ve verimli bir zaman ve kaynak kullanımı sağlayacak. Netice olarak bireylerin ya da firmaların tek başlarına yapamayacakları, bu konferans aracılığı ile başarılmış olacak.

Konferans boyunca, tekstil elyafı ve malzemeleri konusunda, yaşanan iklim değişikliği problemi ile mücadele etmek için sektördeki liderler bir araya gelmiş olmaktadır. Katılımcılar arasında, sektörün tanınmış üretici, perakendeci ve tedarikçi firmaları yanı sıra diğer sürdürülebilirlik odaklı kuruluşları bulunmaktadır. Bütün bu katılımcılar, insanlar, hayvanlar ve yerküre için daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmaya çalışmaktadır.

Konferans etkinlikleri sayesinde sürdürülebilirlikte ortaya çıkan trendler ve fırsatlar keşfedilecek, dünyanın her bir yanından çok farklı değişim yaratıcıları bir araya gelecek ve günümüzün sürdürülebilirlik konularında uzmanlardan birinci ağızdan bilgi paylaşımı olacaktır.

Kuruluşumuz, çalışmalarında yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm testleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.

Recycle Label

Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.