Çevreyi korumak ve iyileştirmek için herkesin yapabileceği şeylerden biri geri dönüşümdür. Bugün plastik bir şişe, su, meyve suyu veya soda içerebilir. Ancak doğaya bırakılan bu plastikler biyoçözünür değildir. Plastiğin doğada yok olması binlerce yıl almaktadır.
Süt, şampuan, çamaşır deterjanı ve ev temizlik ürünleri için kullanılan plastik kaplar hafif ve sağlamdır, genel olarak içecek şişelerinden farklı bir tür plastikten üretilmektedir. Bunlar geri dönüştürüldükleri zaman yeni şişeler ve kaplar, piknik masaları, çim mobilyalar, oyun ekipmanları ve daha fazlası yapılabilir.
Bugün plastik torbalar ve poşetleri geri dönüşüm için toplamakta olan binlerce market ve perakende mağazası var. Plastik torbalar ve poşetler geri dönüştürüldüğü zaman, park bankları, arkabahçe kamelyaları, çitler, hatta oyun alanı ekipmanı yapmak için kullanılan plastik haline getirilmektedir. Ayrıca bir kısmı yeni plastik torbalara dönüştürülmektedir.
Meyve suları, alkolsüz içecekler ve su için plastik şişeler son derece kullanışlı görünmektedir. Ancak bunlar doğada kolay parçalanabilir malzemeler değildir. Buna karşılık plastik şişeler geri dönüştürüldüğünde, tişörtler, kazaklar, polar ceketler, uyku tulumları için yalıtım, yer döşemeleri ve daha fazla şişe üretilebilir. Yaklaşık on plastik şişe, bir tişört için gerekli plastik elyafı yapmak için yeterli olmaktadır. Yaklaşık 60-65 plastik şişeden ise bir kazak yapmak için gerekli elyaf elde edilmektedir. Bugün ABD’de plastik şişelerin yaklaşık yüzde 30’u geri dönüştürülmektedir.
Plastik atıkların büyük bir kısmı, çevre dostu olmayan yollarla atıldığından, kirli denizlere, çok büyük çöp alanlarına ve ekolojik hasara neden olmaktadır. Plastik atıklar, çevreciler, resmi kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları için önemli bir endişe kaynağıdır. Bu nedenle, plastik geri dönüşümü, çevreyi iyileştirmek ve atık yönetimi çözümlerini iyileştirmek için kritik öneme sahiptir.
Geri dönüşüm tesislerinde plastikler geri dönüştürülmeden önce, reçine türlerine göre, manuel olarak veya otomatik sistemler ile sınıflandırılır. Arkasından plastiği geri dönüştürmenin iki ana yolu vardır:
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.