Lityum-iyon pillerin geri dönüşüm kayıtları yıllardır zayıf, ancak yeni bir rapor lityum-iyon pil geri dönüşümünün düşündüğümüzden çok daha fazla ilerlediğini gösteriyor.
Lityum iyon piller, elektrikli arabalara, akıllı telefonlara, dizüstü bilgisayarlara ve diğer elektronik cihazlara ve makinelere güç vererek günlük hayatımız için çok önemli hale geldi.
Lityum iyon pillerin üretimi önümüzdeki yıllarda patlamaya hazır olsa da, toplama ve geri dönüşüm oranları Avrupa ülkeleri, Avustralya ve ABD genelinde yüzde 2 ila 11 arasında değişiyor.
Bununla birlikte, lityum iyon pillerin yeniden kullanımı ve geri dönüştürülmesinde en son teknolojide, lityum iyon pil geri dönüşümünün birçok insanın fark ettiğinden çok daha büyük bir ölçekte gerçekleştiği bildirildi.
Rapor, batı araştırmalarının, lityum iyon pillerin çoğunun geri dönüştürüldüğü Çin ve Güney Kore'den gelen yeni araştırmaları nadiren kullandığını vurguladı.
Araştırmalar, 2018'de 67.000 ton Çin'de ve 18.000 ton Güney Kore'de olmak üzere 97.000 ton kadar lityum iyon pilin geri dönüştürüldüğünü tahmin ediyor.
Lityum-iyon pillerin geri dönüşüm aşamasına ulaşmaları genellikle diğer pillere göre daha uzun sürer çünkü daha uzun ömürlüdürler ve genellikle dizüstü bilgisayarlar gibi ekipmanlara takılırlar.
Bu piller, güç bankaları ve diğer elektronik cihazları yapmak için yeni uygulamalarda veya ikinci yaşam çözümlerinde giderek daha fazla yeniden kullanılmaktadır.
Raporda, dünya çapında bir ölçekte lityum iyon pilleri geri dönüştüren 50'den fazla şirket olduğu ve Avrupa'daki yaklaşık 10 şirkete kıyasla Çin'de 30'dan fazlası bulunduğu belirtildi.
2025 yılına kadar lityum iyon pillerin geri dönüşümünün dünya genelinde yaklaşık 400.000 tona ulaşacağı tahmin ediliyor.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.