Pil Geri Dönüşüm Pazarının 2022 yılında 12 milyar Dolar Olması Bekleniyor

Yapılan araştırmalara göre, küresel pil geri dönüşüm pazarının 2016'da 8,1 milyar ABD dolarından 2022'ye kadar yıllık %6,5 büyüme oranıyla 11,83 milyar ABD dolarına çıkacağını gösteriyor.

Pil Geri Dönüşüm Pazarının 2022 yılında 12 milyar Dolar Olması Bekleniyor

Bu büyümenin itici gücü, kullanılan pil sayısındaki artış ve yerel ve ulusal hükümetler tarafından beklenen çevresel düzenlemelerin sıkılaştırılmasıdır.

Bu rakamlar pil geri dönüşüm hacimlerinde istikrarlı ve memnuniyetle karşılanan bir artışa işaret etse de, bu büyüme pil atık üretimine ayak uydurmak için yeterli olmayabilir.

Örneğin, 2016 ve 2036 yılları arasında ve sadece Avustralya'da, her türden (el tipi, elektrikli araç ve şebekeli depolama) atık lityum iyon pil hacminin yılda %20 oranında artacağını tahmin ediyor.

Bazı yerel ve ulusal hükümetler, elektronik atıkların çöp sahasına atılmasını yasaklamak için harekete geçiyor, ancak bu, atıkların bu tür yasakları olmayan diğer eyaletlere gönderilmesini sağlayabilir. Bu nedenle, pillerin çöp sahasına akışını durdurmak, pil endüstrisindeki tüm oyuncuların desteğini gerektirecektir.

Recycle Label

Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.