Geri dönüşümün ekonomik ve sosyal avantajları vardır. Tüketici odaklı bir dünyada, yeni şeylere karşı artan bir iştahla yaşıyor olsak bile, bu tüketim seviyesinin yarattığı israfa farklı bir açıdan bakmaya başlarsak, sorunumuzu bir fırsata dönüştürebiliriz.
İster plastik, ister kağıt, ister alüminyum olsun, asıl amacını yerine getirdikten sonra kullanılabilecek ürün ve malzemeler değersiz olmaktan uzaktır. Aslında, çoğu malzemenin büyük bir geri dönüşüm değeri vardır.
Tüm atıkların %75'e kadarının geri dönüştürülebileceği veya başka amaçlarla yeniden kullanılabileceği tahmin edilmektedir; bu, doğru yapıldığında sürecin ne kadar etkili olabileceğinin bir göstergesidir. Farklı malzemeler geri dönüştürüldüğünde farklı teknikler gerektirse de, çevremizde gördüğümüz hemen hemen her şey geri dönüştürülebilir.
Yaygın olarak geri dönüştürülebilir malzemelerin çoğu, piller, biyolojik olarak parçalanabilen atıklar, giysiler, elektronikler, giysiler, cam, metaller, kağıt, plastik ve çok daha fazlasını içerir.
Geri dönüşüm, ilk amacına hizmet etmiş bir şeyi hammaddelerine geri döndürerek ve daha sonra bu malzemeleri kullanılabilir bir şey üretmek için kullanarak ömrünü ve kullanışlılığını uzatmaya yardımcı olur. Sürdürülebilirliğin üç altın kuralının (Azalt, Yeniden Kullan ve Geri Dönüştür) bir parçasıdır ve hem biz insanlara hem de çevreye birçok faydası vardır. Neredeyse tüm gezegen ne kadar geri dönüşüm yaptığımızdan etkilenir.
Temel düzeyde, kağıt ve ahşabın geri dönüştürülmesi ağaçları ve ormanları kurtarabilir, plastiği geri dönüştürmek daha az yeni plastik oluşturmak anlamına gelir, metalleri geri dönüştürmek madenciliğe daha az ihtiyaç olduğu anlamına gelir ve geri dönüşüm camı kum gibi yeni hammaddelerin kullanımını azaltır.
Tabii ki, bunun gerçekliği çok daha karmaşıktır, ancak temel süreç yine de geçerlidir. Örneğin metaller, özelliklerinin çoğunu veya tamamını korurken tekrar tekrar geri dönüştürülebilir.
Metalin geri dönüştürülmesi enerji tasarrufu sağlaması, emisyonları azaltması ve istihdam yaratması açısından çok önemlidir. Yeni metal yerine hurda metal olarak bilinen geri dönüştürülmüş metal kullanmak, madencilik atıklarını %97 oranında azaltır ve malzemeye bağlı olarak %90'dan fazla enerji tasarrufu sağlar. Metalleri geri dönüştürmek, metalleri çöp sahasına göndermekten altı kat daha fazla iş yaratır.
Aynısı kağıt geri dönüşümü için de geçerlidir. Bir ton geri dönüştürülmüş kağıt, 17 ağaç ve 7.000 galon su tasarrufu sağlar. Ayrıca yaklaşık 4.000 kilovatlık enerji tasarrufu sağlar, bu da ortalama bir Amerikan evine altı ay yetecek kadar güç sağlar. Kağıt çöplüklerde çok yer kaplar, bu nedenle ne kadar çok geri dönüştürülürse çöplükler o kadar iyi çalışır.
Görüldüğü üzere özellikle ekstra bakım gerektiren cıva içeren ürünler olmak üzere geri dönüşümün önemli olmasının onlarca sebebi vardır.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.