Bazı yerel yetkililer, sokaklara konulan konteynerler aracılığı ile küçük elektrikli cihazlar da toplamaktadır. Ya da bilinçli tüketiciler bunları, doğrudan evsel atık geri dönüşüm tesislerine teslim ederek geri dönüşümlerini sağlamaktadır.
Geri dönüşüme giren başlıca elektrikli ürünler şunlardır:
Çalar saatler dahil olmak üzere birçok ürün bu kategoriye girer.
Elektrikli bir ekipmanın, oyuncağın veya oyunun kullanım ömrünün sonuna geldiğinde geri dönüştürülebilir olup olmadığını kontrol etmek kolaydır. Sadece basitçe şu soruları sormak ve bunlardan herhangi birine “evet” cevabını almak, ürünün geri dönüştürülebilir olduğunu anlamak için yeterlidir: fişi var mı?, pil kullanıyor mu? ya da şarj edilmesi gerekiyor mu?
Geri dönüşüm, arızalı veya başka şekilde onarılamayacak durumdaki elektrikli parçaları elden çıkarmanın en güvenli yoludur. Elektrikli ve elektronik ekipman, çoğu yeniden kullanılabilen çok çeşitli malzemelerden oluşmaktadır. Örneğin bir ütü, yaklaşık 13 çelik kutu üretmeye yetecek kadar çelik içermektedir.
Eski ve istenmeyen elektrikli ekipman geri dönüştürülerek, potansiyel olarak tehlikeli atıkların çöp sahasına gitmesi ve toprak ve su kirliliğine neden olması engellenmiş olmakta ve çevre korunmuş olmaktadır.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.