RLabel Etiketi Prosedürleri

Geri dönüşüm bazen biraz kafa karıştırıcı olabilir. Çoğu insan, bir paketin üzerinde küçük bir geri dönüşüm sembolü varsa, bunun o ürünün geri dönüştürülebileceği anlamına geldiğini düşünür. Birçok kişi, daha sürdürülebilir bir seçim yaptıklarını düşünerek üzerinde geri dönüşüm sembolü bulunan paketleri seçiyor.

RLabel Etiketi Prosedürleri

Ancak işin doğrusu bu küçük sembolün, ürünün mutlaka geri dönüştürülebilir olduğu anlamına gelmediğidir. O zaman bir malzemenin veya ürünün geri dönüştürülebilir olup olmadığı nasıl anlaşılır? Geri dönüştürülebilir olup olmadığını anlamak için her şey uygun şekilde etiketlenseydi, daha sürdürülebilir olurdu. Daha fazla insan, onlarla ne yapacaklarını bilirse, daha fazla şeyi geri dönüştürmek mümkün olurdu. Geri dönüşüm oranlarının artması isteniyorsa, bunu herkes için kolaylaştırmak gerekir.

RLabel geri dönüşüm etiketi programı, ambalaj üzerindeki geri dönüşüm bilgileri, herkes için tutarlı ve şeffaf hale getirmeye odaklanmıştır. Bu program, geri dönüşüm talimatlarını net bir şekilde iletmek için tasarlanmış standart bir etiketleme sistemidir. Bu şekilde herkes bir şeyin geri dönüştürülebilir olup olmadığını kolayca anlamaktadır. RLabel geri dönüşüm etiket programının amacı, tüketiciler için bir iletişim ve eğitim aracı olmaktır.

RLabel etiket programı sayesinde tüketiciler, ambalajların ayrıntılı olarak geri dönüştürülebileceği konusunda daha bilinçli olmaktadır. Daha fazla ürün için bu geri dönüşüm etiket programı uygulanabiliyor. İnsanlar daha fazla şeyi geri dönüştürebileceklerini öğrenmekten mutlu olmaktadır.

RLabel etiket programı ile birlikte geri dönüşüm hakkında sürdürülebilir kararlar almak için tüketicilerin ihtiyaç duyduğu bilgileri net bir şekilde ileten farklı prosedürler hayata geçmiştir.

Başlıca şu prosedürler uygulamaya konulmuştur:

  • Yaygın geri dönüşüm prosedürü: Nüfusun en az yüzde 60’ı bu prosedüre uyan ambalaj türünü, sokaklarda bulunan konteynerlere veya belediyeye ait teslim noktalarına bırakarak, geri dönüştürebilir.
  • Sınırlı geri dönüşüm prosedürü: Nüfusun yüzde 20-60’ı arası bu prosedüre uyan ambalaj türünü, sokaklarda bulunan konteynerlere veya belediyeye ait teslim noktalarına bırakarak, geri dönüştürebilir.
  • Henüz geri dönüştürülmedi prosedürü: Nüfusun yüzde 20’sinden azı bu prosedüre uyan ambalaj türünü geri dönüştürebilir. Bu ürünler yaygın geri dönüşüm sistemleri için bilinen bir kirletici içerir.
  • Mağazaya bırakma: Bu prosedüre uyan polietilen torbalar ve filmler, market ve diğer perakende mağazaları dahil olmak üzere mağaza toplama noktalarında yaygın olarak geri dönüştürülür.

Mağazaya bırakma programları çok önemlidir. Çünkü çoğu insan plastik poşetlerin geri dönüştürülemez olduğunu düşünür, ancak bu plastik torbaların, filmlerin ve sargıların çoğu geri dönüştürülebilir. Bunlar sokaklarda bulunan konteynerlere konulamaz. Ancak birçok markette plastik torba geri dönüşüm kutuları bulunmaktadır.

Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, RLabel geri dönüşüm sertifikasyon hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.

Recycle Label

Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.