Avrupa Birliği ülkelerinde, önümüzdeki yıllarda geri dönüşüm için çeşitli hedefler belirlenmiştir.
Bu hedefler genelde şunları içermektedir:
Genel olarak geri dönüşüm tesisleri, tüm ticari geri dönüşüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek işletmelerdir. Bu tesisler, atıkları toplamadan önce nasıl saklanacağı ve organize edileceği ve geri dönüşüm kutularına nasıl erişileceği konusunda önerilerde bulunmaktadır. Daha sonra güvenli bir şekilde atıkların toplanmasını, taşınmasını ve çevre dostu bir şekilde imha edilmesini sağlamaktadır. İş atıklarında, çöp sahasına sıfır atık politikası teşvik edilmektedir ve faaliyetlerini bu yönde organize edilmektedir.
Geri dönüşüm süreci basit görünse de karmaşık süreçler içermektedir. Sonuçta insanlardan sadece atıklarını uygun kutulara atmaları istemektedir. Ancak, geri dönüşüm sürecinin, başlangıçta fark edilmeyecek daha fazla adımı bulunmaktadır. Bu adımlar geri dönüşümün 5 R’si olarak bilinir ve kuruluşumuz tarafından 1990’lı yıllarda oluşturulan RLabel geri dönüşüm etiketi programı, bu adımlar üzerine inşa edilmiştir:
Geri dönüşüm toplama, bir işletmenin atıklarını toplaması ve belli bir program dahilinde imha etmesidir. Bu, herkes için daha parlak ve daha yeşil bir gelecek demektir. Aynı zamanda işletmelerin değerli zaman ve paradan tasarruf etmeleri demektir.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, R-Label geri dönüşüm sertifikasyon hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.