Hastaneler en önemli kurumlarımız arasındadır ancak sağlığın yeniden sağlanması ve sürdürülmesi için çalışırken büyük miktarlarda atık oluştururlar. Özel hastaneleride ekleyince sektörel olarak orta büyüklükte bir şehir kadar atık üretmektedirler.
Hastanelerin, geri dönüşüm ve tehlikeli atıkların güvenli bir şekilde bertarafı söz konusu olduğunda doğal liderler olması gerekir. Sonuçta, dışarıda maruz kaldıkları toksik madde yüküne katkıda bulunurken, hastane içinde hastaların sağlığına dikkat etmenin bir anlamı yok.
Temiz kağıt ve karton, steril plastik ambalaj ve gıda atıkları gibi tehlikeli olmayan maddeler için hazır geri dönüşüm seçenekleri, bunların pek bir çevresel sorun oluşturmadığı anlamına gelir. Ancak hastaneler, uygun şekilde bertaraf edilmedikleri takdirde hem insanlar hem de çevre için önemli bir risk teşkil eden bir dizi özel atık üretirler.
Neyse ki, bu zor atıklar da kolayca geri dönüştürülebilir, bu nedenle etkili hastane geri dönüşümünün önündeki ana engeller teknik değil, çoğunlukla organizasyoneldir.
İnsanlar, aydınlatma ve bilgisayar monitörlerinde bulunan cıvayı veya pillerdeki kadmiyum ve cıvayı veya tansiyon aletlerinde ve diğer cihazlarda bulunan büyük miktarlardaki cıvayı bilmeyebilir. Geri dönüşümün ne, nasıl ve en önemlisi neden olduğu konusunda eğitim, başarılı bir programın önemli bir parçasıdır.
İster tek kullanımlık tıbbi cihazları geri dönüştürmek isteyen ameliyathane personeli, ister floresan tüplerin geri dönüştürülmesinden sorumlu bakım departmanı olsun, isterse elektronik ve elektrik atıklarının uygun şekilde atılmasını sağlayan yönetici olsun, geri dönüşüm girişimlerinin başlatılması paradan tasarruf edebilir, atıkları azaltabilir ve daha güvenli bir ortam yaratabilir.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.