Süt kutuları esasen kartondan üretilmektedir. Kartonlar ise öncelikle kağıttan yapılır, ancak aynı zamanda ince bir polietilen veya plastik tabakası ile kaplanmaktadır. Rafa dayanıklı karton kutular, ince bir alüminyum tabakası içerir. Bu nedenle süt kartonları plastik, metal ve cam kaplarla geri dönüştürülmelidir. Sonuç olarak, kartonlar geri dönüşüm tesisinde ayrılacak ve uygun şekilde imha edilecektir.
Ne yazık ki birçok insan süt kartonlarını nasıl geri dönüştüreceğini bilmiyor. Bir kere geri dönüşümden önce kartonları durulamak gerekmez. Ayrıca kartonu düzleştirmemek gerekir. Geri dönüşüm tesislerinde bulunan ayıklayıcılar, standart formlardaki malzemeleri daha kolay tanımlamaktadır.
Aslında plastik ve kağıt karton malzemelerin geri dönüştürülmesi zorlu bir süreçtir. Genelde süt ve meyve suyu kartonu iki tipte olmaktadır: rafa dayanıklı ve soğutmalı. Rafa dayanıklı kartonlar mağaza raflarına yerleştirilir ve çoğunlukla süt, soya sütü, meyve suyu, çorba ve et suyu için kullanılır. Soğutulmuş kartonlar ise marketlerin soğutulmuş bölümlerinde bulunur ve süt, meyve suyu, krema ve yumurta gibi ürünler için kullanılır.
Kartonlar, verimli ürün / ambalaj oranı nedeniyle daha az doğal kaynak gerektirir. Ortalama olarak, rafa dayanıklı bir kartonda satılan bir ürünün yüzde 6’sı ambalajdır. Bu şekilde ürünler daha az kamyon kullanılarak sevk edilmekte, dolayısıyla yakıt tüketimi ve sera gazı emisyonları düşük olmaktadır.
Rafa dayanıklı bir karton kutu, ortalama yüzde 74 kağıt, yüzde 22 plastik ve yüzde 4 alüminyum içerir. Soğutulmuş karton kutular, alüminyum içermez ve genelde sıvıyı tutmak için yüzde 80 kağıt ve yüzde 20 plastik içerir.
Karton kutuları geri dönüştürmek, gereksiz atıkları çöplüklerden uzak tutmanın en güzel yoludur. Tüketiciler, geri dönüştürülmüş malzemeler içeren karton kutuları tercih etmelidir.
Kartonlarda kullanılan malzemelerin yüksek kalitesi, onları yeni ürünlere dönüştürmek için çok arzu edilir kılmaktadır. Karton kutuları üretilmek için kullanılan kağıt, plastik ve alüminyum malzemeler yeniden kullanılabilir. Ancak güçlük, geri dönüşüm süreci sırasında bu bileşenleri ayırmaktır.
Bugün sevindirici olan, kullanılan süt kutularında, önceye göre daha fazla geri dönüşüm sembolü yer almaktadır.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.