Deniz Çöpü Nedir?

Kullandığımız plastik ürünlerin büyük bir kısmı ve daha özel olarak bugüne kadar üretilen plastikler uygun şekilde bertaraf edilmemiştir. Ne yazık ki, bu atıkların önemli bir kısmı su kaynaklarına karışıyor. 

Deniz Çöpü Nedir?

Çok sayıda araştırma, plastiklerin nehirlerimizde, denizlerimizde ve okyanuslarımızda yüzen en belirgin atık türü olduğunu göstermiştir.

Tahminler, yılda %80 ve daha fazlası kara kaynaklı kaynaklardan gelen 12.2 milyon ton plastiğin deniz ortamına girdiğini gösteriyor.

Deniz ortamında plastik döküntülerin neden olduğu etkilerin tam boyutu henüz bilinmemektedir. Bununla birlikte, her yıl milyonlarca tür, plastik çöplerin yutulması nedeniyle ölmekte ve birçoğunun nesli tükenmektedir. Plastiğin deniz yaşamının besin zincirine girmesiyle, besin zincirimizde son bulma ihtimali kaçınılmazdır!

Sorunu çözmek için giderek daha fazla girişimde bulunulduğundan, deniz çöpünün boyutu ve etkileri konusunda farkındalık artıyor. Bununla birlikte, şimdiye kadar yaratılan etkileri dengelemek için daha fazla çaba ve daha fazla eyleme ihtiyaç var.

Döngüsel ekonomi ile, plastik çöpler okyanus ve sahil temizliği yoluyla yakalanabilir ve geri dönüşüm yoluyla ekonomiye geri beslenebilir. Geri dönüşüm, plastik atık yönetiminin en verimli yollarından biridir - yeni ürünler yaratılır, deniz çöpü için bir çözüm sağlanır.

Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.