Ambalajlar ile ilgili bir sorun yaşandığı gerçektir. Özellikle güzellik sektöründe, küresel boyutta, kozmetik firmaları tarafından her yıl kompleks kozmetiklerin kullanımıyla artan 120 milyar civarında ambalaj üretilmektedir. Karmaşık kapaklar, çok katmanlı kutular ve selofanlar buna dahildir. Bütün bunlar bir sürü gereksiz çöp demektir.
Birçok üretici firma artık, işleri değiştirmeye, gereksiz malzemeleri düzene sokmaya ve geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanmaya, dolaşımda kalan ve kullandıkları şişelerin, tüplerin ve kapların ömrünü uzatan malzemeler seçmeye çalışmaktadır. Kısaca firmalar, ambalajın ihtiyaca uygun olmasını ve doğru malzeme ile üretilmiş olmasını sağlamak için üzerlerine düşeni yapmaya çalışmaktadır. Bazı firmalar plastik ambalajları tamamen ortadan kaldırmaya çalışmakta ve karbon emisyonlarını azaltmak için büyük çaba sarf etmektedir.
Artık kozmetik sektöründe şampuan şişeleri, plastik kaplar ve metal kutular tamamen geri dönüştürülebilir olma eğilimindedir. Maskaralar, fondötenler ve makyaj paletleri kısmen geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmekte ve biyolojik olarak parçalanamayan makyaj mendilleri, tırnak cilası şişeleri ve makyaj fırçaları kullanılmamaktadır. Bu noktada ambalajın arkasındaki etiket veya işaret, neyin ne olduğunu belirlemede tüketicilere yardımcı olmaktadır.
Dünya genelinde çevre sorunlarına gösterilen ilgi, 1970 yılında başlamıştır. Büyük bir geri dönüştürülmüş karton üreticisi firma, çevre sorunları konusunda farkındalığı artırmak için ülke genelindeki sanat ve tasarım öğrencileri için bir yarışmaya sponsor olmuştur. Yarışmayı kazanan sembol, bugün evrensel geri dönüşüm sembolü olarak bilinen semboldür. Bu sembol ticari marka değil, bir kamu malıdır. Bu nedenle, herkes geri dönüşüm sembolünü telifsiz olarak kullanabilir.
Sembolün kullanımı bazı ülkelerde yasal olarak düzenlenmiştir ve dünya çapında sayısız varyasyonu bulunmaktadır. Bugün herkes geri dönüşüm sembolünü bilir. Üçgen şeklinde birbirini kovalayan üç ok gibi bir şekil, bugünlerde her yerde insanların karşısına çıkmaktadır. Ancak geri dönüşüm işareti, bir ürünün her zaman geri dönüştürülebilir olduğu anlamına gelmemektedir. Bu bir yanılgıdır.
Pratikte birçok türde geri dönüşüm işareti vardır ve bunların çoğu geri dönüştürülebilir anlamına gelmez. Yanlış malzemelerin geri dönüştürülmesi, geri dönüşüm akışında kirlenmeye neden olur. Kirlenme, malzemelerin geri dönüştürülen mikarını azaltır ve geri dönüşümü daha pahalı hale getirir.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm hizmetleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.
Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.