Geri Dönüştürülmüş Fiber Analizi ve Tarama Testi

Bir ürün üzerindeki geri dönüşüm iddiasının gerçekten inandırıcı olup olmadığını anlamak için gelişmiş laboratuvarlarda özel testler uygulanmaktadır. Bugün, bitmiş ürünlerdeki minimum tüketici sonrası tipik ikincil elyaf miktarını (geri dönüştürülmüş içerik miktarını) belirlemeye yönelik, elyaf analizine dayalı test yöntemleri geliştirilmiştir.

Geri Dönüştürülmüş Fiber Analizi ve Tarama Testi

Bu yöntemler, en az bir kez geri dönüştürülmüş içerik miktarını hesaplamak için, kağıt hamuru karışımını ve elyafların coğrafi dağılımını hesaba katan bir algoritma içermektedir. Çoğu durumda sonuçlar güvenilir bulunmaktadır. Belirleme, bir üründe tüketici sonrası elyaf veya seçilmemiş tüketici öncesi elyaf kullanıldığı zaman daha etkili olmaktadır.

Genel olarak geri dönüştürülmüş içerik testi yöntemi şu amaçlarla kullanılmaktadır:

  • Partiler veya satıcılar arasındaki malzemelerdeki farkları değerlendirmek
  • Yeni ürünler geliştirmek
  • Pazar iddialarını doğrulamak
  • Ürünlerindeki karışık tropikal sert ağaçların geri dönüştürülmüş veya bakir kaynaklardan olup olmadığını belirlemek

Bu kapsamda kağıt sektörü için gerçekleştirilen iki test yöntemi bulunmaktadır:

  • Tür yüzdesi ve geri dönüştürülmüş içerik tahmini ile elyaf analizi: Mobilya yüzdesini, ahşap türlerinin tanımlanmasını ve yüzdelerini artı geri dönüştürülmüş içerik tahminini sağlar.
  • Geri dönüşüm içeriği için tarama testi: Tipik ikincil fiberin varlığı hakkında fikir verir.

Tüketici sonrası geri dönüşüm, hizmet süresini tamamladıktan sonra tekstil malzemelerinin yeniden kullanılması işlemidir. Bu atıkların geri dönüşüm işlemi, bu atıkların toplanmasını ve yeniden iplik üretilmesini kapsamaktadır. Testlerde, bu tür geri dönüştürülmüş kumaşların hava geçirgenliği, eğilme dayanımı ve yıkamadan sonraki boyut değişimi özellikleri değerlendirilmektedir. Genel olarak elde edilen sonuçlar, geri dönüşüm işleminin etkinliğini ortaya koymaktadır.

Günümüzde insanlar, çevrenin ve doğal kaynakların akılcı yöntemlerle kullanılmasına dayanan sürdürülebilirlik ilkesine daha sıkı bağlıdır. Bu kapsamda tekstil ve hazır giyim sektörü, son yıllarda atıkların azaltılması, çevresel zararlar, yeniden kullanım ve geri dönüşüm konusunda daha duyarlı davranmaktadır.

Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm testleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.

Recycle Label

Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.