Geri Dönüştürülmüş Polyesterin Test Yöntemleri ve Tanımlanması

Geri dönüştürülmüş polyester testleri, kumaşın doğasını belirleyen ve kesin olarak işlenip işlenmediğini ve yüzde kaçına kadar geri dönüştürüldüğünü ortaya çıkaran testlerdir. Günümüzde geri dönüştürülmüş polyester uygulamasında büyük bir artış izlenmektedir.

Geri Dönüştürülmüş Polyesterin Test Yöntemleri ve Tanımlanması

Küresel talebi karşılamak için de malzemenin moleküler ağırlığı ve saflığı hakkında kesin bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Polyester üretiminden geri kazanılmış malzemelerin veya polyester bazlı malzemelerin üretiminden geri dönüştürülmüş malzemelerin bileşimini incelemek amacı ile gelişmiş laboratuvarlarda nükleer manyetik rezonans, X-ışını floresan spektroskopisi, jel geçirgenliği / endüktif olarak eşleştirilmiş plazma dahil olmak üzere bir dizi analiz yöntemi uygulanmaktadır. Bu arada polyester karakterizasyonu ve kontaminasyonu ile ilgili başka mekanik ve fiziksel testler de yapılmaktadır.

Mekanik testlere uygun olarak, bir malzemenin çekme mukavemetinin ve polyester geriniminin değerlendirilmesi ön koşuldur. Özellikle, sentez şekli, çeşitli sanayi ve iç mekan uygulamalarına dönüşen özellikleri önemli ölçüde etkilemektedir. Bu tür geri dönüştürülmüş polyesterin ideal özellikleri, geniş ölçüde tasarım kolaylığına sahip olması, düşük yoğunluklu korozyona dayanıklı olması ve kullanıcı dostu olmasıdır. Sonuç, artan bir üretimdir. Polyesterin geri dönüştürülmesi, tekstil sektörünün dinamik çağında atılması gereken en iyi adımlardan biri olmuştur.

Yenilenemez bir kaynak olan petrolden elde edilen sentetik bir elyaf olan polyester, çıkarma ve üretim süreçleri sırasında çevresel olumsuz etkilere sahiptir. Yenilenemeyen kaynakların tükenmesi ve üretim sürecinde büyük miktarda enerji gereksinimi ile birlikte polyester üretiminin neden olduğu çevre sorunları bu üretim şeklinin sonunu getirmektedir. Polyesterin geri dönüşümü önemli ve kaçınılmaz bir seçenek haline gelmiştir.

Özellikle PET şişeler gibi tüketici sonrası atıklardan üretilen geri dönüştürülmüş polyester, işlenmemiş polyestere kıyasla çevre açısından çok faydalıdır. Giyim üretiminde geri dönüştürülmüş polyester elyaf uygulamaları da bugünlerde artmaktadır.

Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, geri dönüşüm testleri konusunda da yetkin ve öncü bir kuruluştur.

Recycle Label

Kuruluşumuz tarafından tasarlanan R-Label geri dönüşüm standardı, geri dönüştürülmüş malzemelerin üçüncü taraf sertifikasyonu için gereksinimleri belirleyen uluslararası, gönüllü uygulanan ve sosyal ve çevresel uygulamalar ve kimyasal kısıtlamalar içeren bir standarttır.